Slow Fest Sopot to jeden z największych i najciekawszych festiwali kulinarnych w tej części Europy. To wyjątkowa okazja spotkania się przy stole w takiej skali. Z jednej strony szefowie kuchni, kucharze, pasjonaci, artyści prezentujący swoje autorskie pomysły z drugiej goście, smakosze, odkrywcy. VI edycja Slow Fest Sopot odbędzie się 23-24 czerwca.
Przygotowują co roku dania na Światowym poziomie. Każdy może spróbować wspaniałych smaków ponieważ cena za porcję degustacyjną utrzymuje się na poziomie 5 zł.
Przy długim eleganckim stole znajdzie się:
- kilkadziesiąt renomowanych restauracji
- kilkuset kucharzy, artystów, pasjonatów
- 70 000 porcji degustacyjnych
- 2 000 kg ryb bałtyckich i atlantyckich
- 500 kg ryb z kaszubskich jezior i rzek
- 500 kg produktów regionalnych
- 1 500 kg warzyw
- 1 000 kg owoców
- 10 000 porcji słodyczy
Organizatorzy przygotowali strefy tematyczne:
- vege
- słodkie
- mięso/ryby
- chill out
- spacer
- Slow Food
Do tego degustacja piw regionalnych, cydrów oraz win z całego świata, warsztaty i pokazy kulinarne. W tym roku dodatkowo po raz pierwszy jarmark produktów regionalnych. Będzie można zrobić zakupy.