• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
Skopiowano

Ile za rybkę? Sprawdziliśmy ceny w gdyńskich smażalniach i barach

Magda Mielke
21 czerwca 2022, godz. 12:00 
Opinie (209)
Ile zapłacimy za rybę w Gdyni? Polacy zwykle kupują ryby znane i nie eksperymentują ze smakiem. Zamawiają więc najczęściej dorsza i flądrę. Rzadziej halibuta, sandacza czy węgorza. Ile zapłacimy za rybę w Gdyni? Polacy zwykle kupują ryby znane i nie eksperymentują ze smakiem. Zamawiają więc najczęściej dorsza i flądrę. Rzadziej halibuta, sandacza czy węgorza.

Ile kosztuje ryba w Gdyni? Sprawdziliśmy ceny ryb w gdyńskich smażalniach. Być nad morzem i nie zjeść ryby z frytkami w smażalni - to się nie godzi. Wątroba da radę, ale czy portfel to wytrzyma? Wkrótce pokażemy, ile zapłacimy za rybę w smażalniach w Sopocie i Gdańsku.



Gdzie na rybkę? Smażalnie ryb w Gdyni, Sopocie i Gdańsku



Czy będąc nad morzem, jadasz w nadmorskich barach i smażalniach?

Barów, smażalni i restauracji nadmorskich sprzedających ryby nie brakuje. W Gdyni przy skwerze KościuszkiMapka znajduje się ich kilkanaście. Zjemy w nich wiele różnych dań, ale przede wszystkim serwowane są tu znane, smażone ryby, takie jak: dorsz, flądra czy halibut.

Ile kosztuje ryba w Gdyni? Ceny w gdyńskich smażalniach i barach



Zdecydowana większość gdyńskich lokali podaje cenę za 100 gramów ryby, a nie za całą porcję. Warto więc zachować czujność podczas zamawiania. Klienci zwykle nie zastanawiają się, ile cała ryba będzie ostatecznie ważyła. Ba! Zazwyczaj nie mają na to żadnego wpływu. Nie są więc w stanie przewidzieć, ile ostatecznie zapłacą.

Sprawdź także: 5 restauracji w Trójmieście, w których ryba gra pierwsze skrzypce

Gzie zjemy i ile zapłacimy za rybę w Gdyni?



  • Gruba Ryba
  • Gruba Ryba
  • Tawerna


Gruba Ryba



Spacer po smażalniach w Gdyni rozpoczynamy od karczmy Gruba Ryba, która znajduje się przy al. Jana Pawła IIMapka, zaraz za parkiem Rady Europykawiarnią Skwerek. Porcje ryb smażonych zaczynają się powyżej 200 gramów.

W menu Grubej Ryby znajdziemy:

  • złocicę - 13 zł/100 g,
  • dorsza - 14 zł/100 g,
  • halibuta, pstrąga bądź karmazyna z masłem czosnkowym - 15 zł/100 g,
  • miętusa - 15 zł/100 g 
  • grillowanego łososia - 18 zł/100 g.

Tawerna



Tuż obok karczmy Gruba Ryba usytuowana jest gdyńska Tawerna. Tutaj - wyjątek potwierdzający regułę - ryby zamówimy w zestawach, za które zapłacimy stałą cenę.

W lokalu Tawerna zamówimy takie ryby, jak:
  • łosoś z pieca z ziemniakami opiekanymi w ziołach i gotowanymi warzywami - 42 zł,
  • łosoś gotowany z ziemniakami puree oraz warzywami gotowanymi - 40 zł,
  • makrela pieczona w pergaminie z ziemniakami opiekanymi w ziołach i surówką z kiszonej kapusty - 39 zł,
  • stek z halibuta z masłem czosnkowym z ziemniakami opiekanymi w ziołach i surówką z białej kapusty - 44 zł,
  • smażony filet z flądry z frytkami i surówką z kiszonej kapusty - 35 zł,
  • filet z dorsza w panierce/w cieście z ziemniakami opiekanymi w ziołach i surówką z kiszonej kapusty - 38 zł,
  • dorada grillowana z surówką z kiszonej kapusty - 44 zł.

Waga ryb w tych daniach wynosi ok. 250 gramów.

Najtaniej w Trójmieście


  • Smażalnia Nemo
  • Smażalnia Nemo
  • Smażalnia Nemo
  • Bar Ogopogo
  • Bar Ogopogo
  • Bar Ogopogo
  • Bar Sternik
  • Bar Sternik

Smażalnia Ryb Nemo



Następnie udajemy się do Smażalni Ryb Nemo z charakterystycznym, morskim wystrojem, biało-niebieskimi meblami i tapetą w rybki. Serwowane są tutaj dania obiadowe, fast food i oczywiście ryby. Podobnie jak w Grubej Rybie ryby podawane są w porcjach od 200 gramów.

W Smażalni Ryb Nemo za 100 gramów ryby zapłacimy:

  • filet z tilapii - 10 zł,
  • tuszka flądry - 11 zł
  • filet z flądry - 12 zł,
  • filet z dorsza - 12,90 zł,
  • filet z sandacza i pstrąga oraz tuszka halibuta - 14 zł
  • filet z łososia i z halibuta - 16 zł,
  • tuszka kerguleny - 18 zł

Do każdej ryby polecane są frytki i zestaw surówek.

Bistro Ogopogo



Po tej samej stronie skweru Kościuszki znajduje się stylizowane na amerykański bar bistro Ogopogo, w którym został nakręcony teledysk do utworu "Ona jest taka cudowna" zespołu Piękni i Młodzi. Oferta i ceny są tu identyczne jak w Smażalni Nemo.

Bar Sternik



Idąc dalej w kierunku Akwarium Gdyńskiego, napotkać można na Bar Sternik. Tu również oferta i ceny są takie same jak w dwóch poprzednich barach.

  • Bar Przystań
  • Bar Przystań
  • Smażalnia "U Kaszuba"

Przystań Smaków



Kolejnym miejscem, które odwiedzamy, jest bar Przystań Smaków.

W Przystani Smaków za smażone ryby zapłacimy:
  • dorsz filet - 12 zł/100 g,
  • okoń filet - 13 zł/100 g,
  • sandacz filet - 13,50 zł/100 g,
  • łosoś filet - 14,50 zł/100 g,
  • flądra tuszka - 11 zł/100 g,
  • pstrąg tuszka - 10,50 zł/100 g,
  • halibut dzwonko - 13 zł/100 g.

Przy czym porcja ryby wynosi co najmniej 200 gramów.

Zobacz także: Sushi. Ile kosztuje ten przysmak?

Bar "U Kaszuba"



Idąc dalej w głąb skweru, natrafimy na bar "U Kaszuba". Smażalnia deklaruje codzienną dostawę świeżych ryb. Te zjemy tu z pieca lub patelni. Porcje, podobnie jak w pozostałych barach, zaczynają się od 200 gramów, a ceny podawane są za 100 g.

"U Kaszuba" zamówimy takie ryby, jak:

  • flądra i dorsz - najtańsze serwowane ryby - 10 zł/100 g,
  • filet z flądry - 11 zł/100 g,
  • filet z dorsza - 12 zł/100 g,
  • filet z dorsza z pieca - 14 zł/100 g,
  • filet z łososia - 14,50/100 g,
  • filet z łososia z pieca - 16,50/100 g,
  • tuszka halibuta - 13 zł/100 g,
  • tuszka halibuta z pieca - 15 zł/100 g,
  • turbot - 15 zł/100 g,
  • kergulena - 17 zł/100 g,
  • filet z sandacza - 13,50 zł/100 g,
  • tuszka pstrąga - 10,50 zł/100 g,
  • tuszka pstrąga z pieca - 12 zł/100 g
  • danie fish&chips - 29 zł - porcja wynosi 130 g

Do każdej ryby można zaś dobrać ziemniaki lub frytki i zestaw surówek w cenie 17 zł.

  • Marina Bar
  • Marina Bar
  • Bar Ikra
  • Bar Ikra
  • Bar Ikra

Marina



Tuż obok znajduje się smażalnia "Marina".

W Marinie za rybę zapłacimy:

  • filet z dorsza - 12,90 zł/100 g,
  • flądra - 12 zł/100 g,
  • sandacz - 14 zł/100 g,
  • sola - 11 zł/100 g,
  • tilapii - 10 zł/100 g,
  • łosoś - 15 zł/100 g,
  • pstrąg - 14 zł/100 g 
  • halibut - 16 zł/100 g 
  • tuszka flądry - 11 zł/100 g,
  • halibut - 14 zł/100 g
  • kergulena - 18 zł/100 g.


1
miejsce: Smażalnia ryb
Rybakówka
Gdańsk, Stągiewna 7/1
8.3


Smażalnia "Ikra"



Na końcu tego pasa barów usytuowana jest smażalnia "Ikra". Tutejsze menu jest bogate - zawiera zarówno ryby smażone, jak i z grilla oraz pieca.

Ceny smażonych ryb w smażalni "Ikra" za 100 gramów:
  • dorsz filet - 12 zł,
  • flądra - 10 zł,
  • halibut - 13 zł,
  • łosoś filet - 13,90 zł,
  • sandacz filet - 13,90 zł,
  • pstrąg - 10,50 zł,
  • sola filet - 11,90 zł,
  • okoń filet - 11,90 zł,
  • antar filet - 11,90 zł,
  • turbot - 15 zł,
  • kergulena - 12,90 zł,
  • morszczuk kapski - 13,90 zł.

Z grilla zamówić można łososia i pstrąga.

Z kolei ryby z pieca zapiekane są z sosami i dodatkami:
.

  • dorsz po kaszubsku lub staropolsku - 13,90 zł/100 g,
  • dorsz ze szpinakiem - 12,90 zł/100 g,
  • dorsz z borowikami - 14,90 zł/100 g,
  • łosoś ze szpinakiem - 13,90 zł/100 g,
  • łosoś z borowikami - 15,90 zł/100 g,
  • łosoś po kaszubsku - 13,90 zł/100 g,
  • halibut z borowikami - 14,90 zł/100 g.


  • Smażalnia "Laguna smaków"
  • Smażalnia "Laguna smaków"
  • Smażalnia "Ika"
  • Smażalnia "Ika"
  • Smażalnia "Ika"

Laguna smaków



Rybkę zjemy też po drugiej stronie al. Jana Pawła IIMapka. Obok restauracji Róża Wiatrów znajduje się Laguna smaków.

Laguna smaków serwuje z pieca i patelni takie ryby, jak:

  • flądra - cała i filet - 9 zł/100 g,
  • dorsz - cały - 9 zł, filet - 11 zł/100 g,
  • tilapia - 9 zł/100 g,
  • sola - 10 zł/100 g,
  • łosoś - 14 zł/100 g,
  • halibut - 12 zł/100 g,
  • pstrąg - 10 zł/100 g,
  • kergulena - 16 zł/100 g,
  • sandacz - 12 zł/100 g.

Smażalnia ma w swojej ofercie również zestawy rybne zawierające 170 gramów ryby. Poza rybą znajdują się w nich do wyboru: frytki lub ziemniaki i surówka. Zestaw zawierający filet z flądry kosztuje 38 zł. Za dorsza w sosie francuskim zapłacimy 45 zł, zaś za łososia na szpinaku z ryżem i sandacza z sosem do wyboru 48 zł.

Zobacz także: Gofry w cenie burgera. Sprawdziliśmy ceny w budkach przy szlakach spacerowych

Bar "Ika"



W znajdującym się obok barze "Ika" oferta ryb smażonych wygląda podobnie.

W barze Ika zamówimy takie ryby, jak:

  • dorsz - filet - 11 zł/100 g, filet panierowany - 12 zł/100 g,
  • flądra - tuszka - 9 zł/100 g, filet - 10 zł/100 g,
  • pstrąg w całości - 9 zł/100 g,
  • stek z halibuta - 12 zł/100 g,
  • turbot tusza - 11 zł/100 g,
  • sandacz filet - 12 zł/100 g,
  • łosoś filet - 14 zł/100 g,
  • kergulena tusza - 15 zł/100 g,
  • do piwa polecane są szprotki w cenie 16 zł/150 g.

Dobierając do ryby frytki i surówki, musimy liczyć się z dodatkowym kosztem 18 zł.

Smażalnia "Fregata" Smażalnia "Fregata"

Smażalnia Fregata



Dalej znajduje się smażalnia Fregata, która również serwuje ryby smażone i pieczone - ważone po usmażeniu - jak i zestawy rybne w stałej cenie.

Cennik ryb w smażalni Fregata:
  • dorsz filet - 11 zł/100 g,
  • flądra tusza - 9 zł/100 g,
  • flądra filet - 10 zł/100 g,
  • halibut tusza - 12 zł/100 g,
  • łosoś filet - 14 zł/100 g,
  • sandacz filet - 12 zł/100 g,
  • pstrąg tusza - 10 zł/100 g,
  • turbot tusza - 12 zł/100 g,
  • kergulena tusza - 15 zł/100 g.

Z pieca zaś zjemy tu filet z dorsza, łososia i sandacza oraz tuszkę halibuta i pstrąga. Ceny są takie same jak w przypadku ryb smażonych. Do ryb można dobrać frytki - 9 zł za małą porcję (100 g) i 17 zł za dużą (200 g), a porcja surówki kosztuje 9 zł.

Zestawy rybne zawierają rybę i frytki/ziemniaki oraz surówkę. W tej opcji zamówić można:

  • filet z flądry (200 g) - 38 zł,
  • filet z sandacza (200 g) - 42 zł,
  • fish&chips (150 g/150 g) - 32 zł.

Ponadto w ofercie jest też:

  • dorsz z pieca z warzywami - 44 zł,
  • dorsz w sosie szpinakowym lub kurkowym - 48 zł,
  • łosoś z pieca z warzywami - 48 zł,
  • sandacz w sosie pieczarkowym - 48 zł.

  • Ryba Bar
  • Ryba Bar

Ryba Bar



W Orłowie zaś, przy ul. Króla Jana III 9Mapka, znajduje się Ryba Bar. Tutaj ceny serwowanych ryb są stałe, a smażoną rybę zamówimy od razu w zestawie z frytkami i surówkami.

W menu Ryba Bar znajdziemy:

  • dorsz (200 g) - 36 zł,
  • sandacz (200-300 g) - 39 zł,
  • halibut (200 g) - 39 zł,
  • flądra tuszka (200 g) - 30 zł,
  • pstrąg łososiowy filet (300 g) - 36 zł,
  • paluszki rybne (4 szt.) - 21 zł.

Miejsca

Opinie (209) ponad 10 zablokowanych

Wszystkie opinie

  • Opinia wyróżniona

    (28)

    Do ceny rybki dodajmy surówkę,frytki i zupkę. Do tego napój.4 osobowa rodzina to 3 stówki...potem na gofry i lody i 500zł pójdzie.Przy średnich zarobkach 2800zł na rękę to astronomiczne kwoty.

    • 165 26

    • (5)

      Nie każdy pracuje za 2800 pisząc tu komentarze

      • 21 35

      • większość Polaków ma takie wynagrodzenie (4)

        • 47 10

        • Nieprawda (2)

          Mediana osób zatrudnionych w Polsce w 2021 roku wyniosła 5700 zł brutto, to około 4100zł netto.

          • 6 31

          • Prawda

            Mediana to nie większość

            • 29 2

          • mediana to nie średnia ani dominanta

            • 0 0

        • Bzdura. To, ze większość ludzi z twojego otoczenia

          pracuje za minimalną krajową to nie znaczy, że to większość.

          • 9 19

    • Dodaj to tej rodziny 500+ i już masz 3800

      • 18 6

    • (3)

      Ja zarabiam 23 000zl, tylko się uczyłem lepiej niż ty, pamiętasz?

      • 5 24

      • (2)

        Ja zarabiam podobnie, a uczyłem się na minimum, ale rozwijałem potrzebne umiejętności poza szkołą.

        • 4 7

        • Jasne. Zdradzę ci w sekrecie, że ludzie zarabiający (1)

          20k miesięcznie nie marnują czasu na pisaniu komentarzy w Internecie:)

          • 17 4

          • Marnują

            ja jestem kolejnym przykładem ;-) Tacy co zarabiają 500k i
            wiecej faktycznie nie marnują czasu, nie tylko na pisanie komentarzy ale nawet na życie w kraju trzeciego świata, w którym operuje ten portal.

            • 10 4

    • ale przecież

      jest 500 plus więc starczy

      • 8 0

    • Fascynuje mnie to, że wszyscy kupują, nikt nie rezygnuje. (1)

      • 3 0

      • kupia raz, dla tradycji. potem już mleczny

        • 0 0

    • (2)

      Panstwo pis. Wyastrczy nie krasc.

      • 1 3

      • juz 153 mld zł rudy zabrał z Polaków 3 filaru, jego na rybe stać (1)

        • 2 5

        • Minęło siedem lat i nadal się nie zorientowałeś, że nie zabrał, a przełożył? Sprawdzanie konta nie boli...

          • 0 0

    • 2800 to chyba mają tylko ci z IQ puchatka. (2)

      Ahahahaha.

      • 2 13

      • o rly?

        2800 to nawet nie płacą w UM Gdynia.

        • 3 0

      • mylisz sie, w korpo Gdańsk płacą , nie informatykom ok 3 tys zł netto

        tyle też maja nauczyciele kontraktowi , poczatkujący urzędnicy w Gdyni. Wyobraż sobie, że w mniejszym miejscowościach to i tak super pensja. Nie każdy mieszka w mieście i nie każdemu tatuś umożliwił studiowanie.

        • 3 0

    • Dalej głosuj na PiS

      • 8 3

    • Kto nie ma miedzi ten

      W domu siedzi.
      Albo w piwnicy, jak ty

      • 2 4

    • Czteroosobowa rodzina dostaje 500+ i inne benefity, więc ich stać (1)

      Widzę jak zachowują się w restauracjach. Kasa nie ma znaczenia, bo za miesiąc następne pieniądze spadną z nieba.

      • 5 3

      • 500+ to dodatkowy tysiąc dla czteroosobowej rodziny

        W sam raz kupa szmalu, żeby rozbijać się po restauracjach, sprawdzone info.

        • 0 0

    • (1)

      A gdzie jest napisane, że ma cię być stać na obiad na mieście? Chcesz więcej zarabiać to się doedukuj, doszkol i zmień pracę.

      • 2 3

      • Tak...Komorowski też tak mówił, po czym okradł pałacyk w którym mieszkał, nawet gniazdka

        ze ścian zabrał..

        • 2 3

    • zmień pracę, weź kredyt!

      • 2 0

    • nieaktualne dane, mediana teraz to ponad 3400 zł

      a średnia zbliża się do 7tyś brutto

      • 1 1

  • Opinia wyróżniona

    Ceny jak ceny. Ale nie kumam (13)

    co ludzie mają w głowach z tym, że "nad morzem muszą zjeść rybę."
    Moi koledzy z głębi kraju tak samo - tylko pytają jaką rybę zjeść i gdzie. Ja na to odp, że w ogóle nie znam się na lokalach w Trójmieście, a rybę taką samą mogą kupić u siebie w większym markecie. A w ogóle najbardziej polecam śledzie atlantyckie, zaś ryb z Bałtyku nie jadać. To już lepiej na Mazury jechać i wziąć coś słodkowodnego.

    • 89 19

    • (1)

      Słodkowodne śmierdzi mułem...

      • 11 19

      • A ty cebulą

        • 9 8

    • (2)

      Nie masz takiego wyboru ryb na poludniu kraju. Moj maz to lokals i ich babcia kupowala swieze ryby z kutra. Ja troche dalej w kraj (70km od linii brzegowej- sloik :P) i u nas po dobre ryby to juz byla wyprawa do hurtowni.

      • 7 0

      • (1)

        Widać, że mało się przemieszczasz po kraju, bo wszystkie pozycje z wymienionych lokali, bez problemu dostaniesz na południu kraju. A tutaj, jeden z lokali wciska kit, że ma w ofercie solę:)) ciekawe skąd oni ją mają i sprzedają po takiej cenie, czy to jednak jest limanda.

        • 2 0

        • Swojego czasu bywalam dosc czesto na poludniu kraju (Krakow, tak konkretnie) i pamietam jaki maja wybor ryb, a jaki mamy tutaj.

          • 0 0

    • (6)

      Zazdroszczę aromatu i bałaganu po wysmażeniu ryby w mieszkaniu, zwłaszcza z aneksem.

      • 10 10

      • W mieszkaniach otwierają sie okna . Taki protip. (3)

        • 5 3

        • (2)

          i są okapy

          • 4 3

          • Taa, te badziewne okapy z papierowym wkładem. Pokaż mieszkanie w bloku, gdzie jest normalny okap z odprowadzeniem normalnej średnicy prosto w komin wentylacyjny. Jak sobie w domu własnym tak nie zrobisz to zapomnij o działającym okapie.

            • 3 3

          • Których nie można odprowadzić do przewodu kominowego

            • 3 0

      • To samo po mielonych.

        • 0 0

      • skorzystaj z piekarnika

        • 0 0

    • To tylko swiadczy o tym

      Że Koledzy z głębi kraju mało rybw ciągu roku jedzą.

      • 0 0

  • Anker ul. Piłsudskiego (7)

    A czemu nie ma np. Anker'a ? Zestaw z dorszem 27 zł, bardzo dobry, często biorę. Jak widać, smażalnie ryb, za same słowo "smażalnia" min + 10 zł.

    • 23 20

    • (2)

      Dodaj parkowanie i wyjdzie 50zl...

      • 16 8

      • Szczurek zamknął parking przy urzędzie miasta

        • 6 0

      • Za darmo, bo jem o 7:45

        • 0 0

    • Godzina parkingu to 5,50 (2)

      • 15 0

      • (1)

        faktycznie, powinno byc za darmo. 5,5 zł to fortuna.

        • 3 8

        • To zostaw na parę dni skoro nie fortuna. Idź na całość.

          • 1 1

    • tam śmierdzi starym tłuszczem

      • 13 2

  • Wiedząc jak się sprawy u nas mają, zawsze bardzo ostrożnie podchodziłem do korzystania z usług gastronomii, szczególnie w miejscach stricte turystycznych. Raz kilka lat temu przełamałem się i zrobiłem wyjątek. Przy molo wziąłem rybę z makaronem:) Oczywisce zapaliłem dużo za jakąś śmieszna porcyjke.
    Dlatego pamiętając wszystko powyższe nie dałem się wrabiac w te całe wspieranie gastronomii, szczególnie mając w pamięci to całe zdzierstwo, szczególnie w latach prosperity, mniej więcej do 2019 roku.
    Nikt ogarnięty nie daje się naciągać naszej pato-gastronomii. I tak dobrze, że kelnerzy nie strzelają do klientów tylko dlatego, że klient okazuje się tubylcem, a nie waFszawskim wieśniakiem lub Norwegiem, choć czasami miałem takie wrażenie:) .

    • 33 2

  • Ostatnio chodziłam po Skwerze i nie mogłam uwierzyć jak ubogą ofertę gastronomiczną ma Gdynia (7)

    Ryba z jakiś starych sypiących się bud, brzydko pachnie, czas zatrzymał się w miejscu.

    • 61 6

    • Bo chodzisz po skwerze i myślisz ze cała oferta gastro jest tylko tam (5)

      • 2 8

      • gdzie jeszcze? połowa lokali na Świętojańskiej jest do wynajęcia

        • 13 0

      • rybna w Gdyni, niestety tylko tam (3)

        • 7 1

        • (2)

          A plaża, bulwar tam też są restauracje morskie z rybami, co prawda z wyższej półki niż smażalnie na skwerze , Barracuda, del Mare np.to name a few

          • 0 3

          • te z wyższej półki to leżą w zamrażarce całe wieki.

            • 2 0

          • Barracuda - 50/50, bywa smacznie, ale można się naciąć
            Del Mar - bądźmy poważni, w sam raz, żeby psa tym nakarmić, albo turystę z interioru

            • 1 0

    • Tam zaraz będą apartamenty. Nikomu nie opłaca się więc inwestować w nową budę. Pomijając, że miasto zdziera niemożliwie, pomyślałeś o tym?

      • 0 0

  • Popatrzcie na te zdjęcia, tak w 2022 roku wyglądają restauracje w Gdyni (1)

    Głęboki PRL , to chyba ostatnie miasto w Polsce gdzie tak to wygląda

    • 51 5

    • Bredzisz Trollu od Łucyka

      jesteś mendą gorszą od PiSowców

      • 0 6

  • (3)

    Rybka wbrew obiegowym opiniom przed smażeniem powinna być przemrożona, co skuteczniej eliminuje pasożyty, szczególnie jeżeli podawana jest w formie tatara.

    • 7 12

    • bądź pewny, że ryba z tych smażalni była przemrożona

      może z wyjątkiem pstrąga, bo ten potrafi być świeży
      ale sandacz, dorsz, dorada, tilapia czy halibut przybyły do smażalni w kartonikowym pudełku, z odpowiednią glazurą

      • 7 0

    • Jeszcze nie widziałem tatara ze smażonej ryby

      • 7 0

    • Spokojna twoja

      Ta podawana w tych smażalniach była mrożona bardzo głęboko.

      • 4 0

  • jak kogoś nie stać na obiad za 50zł w jadłodajni to po co przyjeżdża ..... (3)

    .....niech siedzi w domu lub na działce i odpali sobie grilla z tzw dyskontowym jedzeniem

    • 14 42

    • Muszę cię zmartwić (1)

      W tych smażalniach masz to samo tzw dyskontowe jedzenie, tylko dziesięć razy drożej.

      • 19 0

      • I na przepalonym

        Od miesiąca oleju palmowym

        • 6 1

    • No fakt. Po co ma przyjeżdżać i jeść w tej jadłodajni to samo dyskontowe jedzenie, ale 10x drożej za porcję niż w domu. Trzeba być nienormalnym.

      • 1 0

  • ogolnie podawanie ceny PRZED usmazeniem

    to niezly wałek - bo jest to nie do zweryfikowania

    • 34 5

  • Gdynia. Dlaczego jedynie smażalnie na JP II? (3)

    Toż tam ciągle jak za komuny...

    • 19 2

    • Zwracam uwagę, że kilka gdyńskich restauracji podaje rybę naprawdę na przyzwoitym, niezłym poziomie (1)

      A ceny raczej niewiele odbiegają od tych barowych

      • 2 0

      • które to kanajpy?

        • 0 0

    • to wejdź do Laguna SMaków albo U Kaszuba

      świetne ryby i muzyka na żywo

      • 0 1

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Wydarzenia

Bufet włoski - Pasta e vino

degustacja

Niedzielne Rodzinne obiady w My Place Gdynia

degustacja

Włoskie czwartki na 32 piętrze!

street food, pubbing

Nowe Lokale

Wkrótce otwarcie